Met de aankondiging van A Life Aligned , Slechtvalk Official en Officium Triste is de line-up van Metalyard compleet voor het aankomende festival op 5 en 6 april in Willemeen, Arnhem.

Met trots presenteren we Winterfylleth als headliner, vergezeld door diverse internationale acts, waaronder het Duitse molllust , het Belgische Columbarium en het Nederlandse Battled .

Winterfylleth, met zijn indrukwekkende catalogus en unieke stijl die diep geworteld is in atmosferische black metal, belooft het festivalpubliek mee te nemen op een onvergetelijke muzikale reis. Metalyard zet hiermee een indrukwekkende stap in het aanbieden van diversiteit binnen het metalgenre.

Molllust, afkomstig uit Duitsland, staat bekend om zijn symfonische metal met een theatrale twist. De toevoeging van deze getalenteerde formatie aan het festival versterkt de internationale aantrekkingskracht. Belgische trots Columbarium voegt een vleugje doom metal toe aan het spectrum, terwijl het Nederlandse Battled met zijn eigenzinnige geluid een bijzondere bijdrage levert aan het festival.

Naast deze nieuwe aankondigingen heeft Metalyard eerder al opwindende bands bekendgemaakt, waaronder Never Obey Again uit Italië, Son of a Shotgun uit Noorwegen en de Nederlandse trots Lord Volture. Ook zullen Ecocide en Splice uit Frankrijk podium betreden, wat het internationale karakter van het festival benadrukt.

Het tweedaagse evenement begint op vrijdag 5 april met een eerbetoon aan metalgrootheden. Tributes aan System of a Down en Machine Head zullen de avond vullen met nostalgie en krachtige herinterpretaties van iconische nummers. De festivalavond krijgt een werelds tintje met het optreden van het Israëlische Winterhorde, dat zijn unieke klanken ten gehore brengt en het publiek betovert met een grensverleggende muzikale ervaring.

Met deze gevarieerde line-up belooft Metalyard een niet te missen ervaring te worden voor liefhebbers van diverse metalgenres. Het festival in Willemeen, Arnhem, markeert een hoogtepunt in de internationale metalagenda en staat garant voor twee dagen vol intensiteit, passie en grensverleggende muziek.