Op 6 april 2024 staat het langverwachte Metalyard-festival op het punt om Arnhem te veroveren met een indrukwekkende line-up van internationale metalacts. Voor de vijfde editie van dit grensverleggende festival, gehouden in de legendarische Willemeen, zijn de verwachtingen hoger dan ooit tevoren. Met Winterfylleth uit het Verenigd Koninkrijk als headliner en een indrukwekkende reeks andere bands belooft het een dag te worden die de metalgeschiedenis zal ingaan.

Headliner: Winterfylleth (Verenigd Koninkrijk)

Winterfylleth zal het festival afsluiten met een exclusieve Nederlandse show. De Engelse band staat bekend om hun epische black metal geluid, geïnspireerd door de rijke geschiedenis en folklore van Groot-Brittannië. Met hun meeslepende melodieën en krachtige vocalen belooft Winterfylleth een onvergetelijke performance neer te zetten.

Officium Triste (Nederland)

Officium Triste viert hun speciale 30-jarig jubileum met een unieke show op het Metalyard Festival. Als een van de pioniers van de Nederlandse doom metal scene, heeft Officium Triste een diepgaande invloed gehad op het genre. Hun duistere en meeslepende composities zullen het publiek betoveren tijdens hun jubileumshow.

Molllust (Duitsland)

Uit Duitsland komt Molllust, een symfonische metalband die bekend staat om hun virtuoze muzikale arrangementen en theatrale optredens. Met hun unieke mix van metal en klassieke invloeden zullen ze het publiek betoveren met hun dynamische en meeslepende performance.

Slechtvalk (Nederland)

Slechtvalk zal een speciale show opvoeren ter ere van hun 25-jarig jubileum. Met hun unieke mix van symfonische black metal en folk-invloeden heeft Slechtvalk een unieke plaats veroverd binnen de Nederlandse metalscene. Hun jubileumshow belooft een eerbetoon te worden aan een kwart eeuw van muzikale passie en toewijding.

Never Obey Again (Italië)

Never Obey Again, een opkomende kracht in de moderne metal scene. Met hun explosieve energie en technische vaardigheid brengen ze een unieke mix van metalcore en progressieve metal naar het podium. Hun optreden op zal zeker het publiek laten beven van opwinding.

Son of a Shotgun (Noorwegen)

Son of a Shotgun zal worden vergezeld door gitarist Ivan Meathook Gujic van het Noorse Blood Red Throne tijdens hun optreden op het Metalyard Festival. De Noorse band staat bekend om hun krachtige mix van thrash en death metal, en hun optreden belooft een explosie van energie te worden.

Lord Volture (Nederland)

Lord Volture staat bekend om hun klassieke heavy metal sound en energieke live shows. Met hun krachtige riffs en meeslepende vocalen zullen ze het publiek meenemen op een reis door de wereld van traditionele metal.

Splice (Frankrijk)

Splice brengt een unieke mix van death, progressieve metal en experimentele geluiden naar het podium. De Franse band staat bekend om hun technische vaardigheid, inventieve songwriting en krachtige live performances. Met complexe ritmes, weelderige texturen en een onmiskenbaar gevoel voor groove, zal Splice ongetwijfeld indruk maken op het publiek.

Columbarium (België)

Columbarium vertegenwoordigt het beste van de Belgische metal scene met hun donkere en atmosferische geluid. De band combineert elementen van doom, gothic en black metal om een unieke en meeslepende luisterervaring te creëren. Met diepe, gelaagde arrangementen en introspectieve teksten zullen ze het publiek betoveren en meeslepen in hun duistere wereld.

Ecocide (Nederland)

Ecocide is een opkomende kracht binnen de Nederlandse metal scene, en staat bekend om hun compromisloze benadering van extreme metal. Met furieuze riffs, angstaanjagende vocalen en een allesverwoestende ritmesectie, beloven ze een verpletterende live show neer te zetten. Voor fans van death metal, grindcore en alles daartussenin, is Ecocide een must-see act.

Battled (Nederland)

Battled uit Nederland brengt een mix van rock en metal met catchy riffs. Hun optreden zal zorgen voor een flinke dosis energie op het podium

Metalyard 2024 is niet alleen een viering van metal, maar ook een viering van de internationale metalgemeenschap. Het is een kans voor fans uit alle hoeken van de wereld om samen te komen en te genieten van de kracht en de passie van dit genre. Dus pak je kaartjes, verzamel je vrienden en bereid je voor op een dag vol epische metalen opwinding op 6 april in Willemeen, Arnhem.

Heb je nog geen ticket gekocht? Wacht dan niet te lang, zodat we weten dat je erbij bent! Nodig ook al je vrienden uit, want samen maken we er jaarlijks een gezellig feestje van.